Suomalainen UniqAir tekee puhdasta sisäilmaa nyt kaikille

Lappeenrantalainen UniqAir Oy valmistaa ja toimittaa ilmanpuhdistimia julkishallinnon ja yritysten lisäksi nyt myös suoraan kaikille kuluttajille. Suomalaisesta huippukeksinnöstä syntynyt ja kotimaisesta valmistuksesta kiitosta saanut UniqAir on alallaan ainutlaatuinen kasvuyritys.


UniqAir on ollut jo vuosia ratkaisemassa julkisten tilojen, kuten koulujen, toimistojen ja terveydenhuollon tilojen sisäilmaongelmia. Vuokraamillaan ilmanpuhdistimilla se on tarjonnut turvallisempia ja terveellisempiä työympäristöjä vaativimmissakin kohteissa. Helpotusta oireisiin saadaan myös saneerauksissa sekä homevaurioisissa rakennuksissa.

Puhdasta suomalaista huipputeknologiaa


”Ilmanpuhdistimen teknologia on kehitetty yhteistyössä Aalto-yliopiston ja Suomen puolustusvoimien kanssa. Se poikkeaa tehollaan ja tarkkuudellaan kilpailijoiden puhdistimista. UniqAir poistaa ilmasta jopa 100 % kaasumaisista yhdisteistä, kuten haihtuvat orgaaniset yhdisteet, otsonin, ilmansaasteet, toksiinit ja hajut sekä 99,97 % pienhiukkasista, kuten mikrobit, homeitiöt ja nyt paljon keskustelua aiheuttavan mikromuovin“, UniqAirin toimitusjohtaja Panu Riikonen kertoo.


Terveitä päiviä, merkittäviä säästöjä


Positiivista palautetta on satanut sitä mukaa, kun ilmanpuhdistin on löytänyt tiensä uusiin tiloihin. ”Olemme näiden vuosien aikana saaneet tarjota satoja terveellisempiä ja turvallisempia tiloja, tuhansia oireettomia päiviä ja merkittävää säästöä sairauskustannuksissa”, Riikonen iloitsee.
UniqAirilla voidaankin nähdä olevan merkittävä vaikutus kansanterveyteen ja -talouteen. Puhtaan ilman ilosanoma kiirii nyt jo laajasti julkishallinnon lisäksi yksityisille yrityksille ja kuluttajille saakka. ”Koteihin ja toimitiloihin soveltuvan Uniq-ilmanpuhdistimen valmistus on täydessä käynnissä. On upeaa, kuinka hyvin kuluttajat ovat löytäneet apua oireisiinsa”, Riikonen kertoo tyytyväisenä.


”UniqAirin ilmanpuhdistimet lisäävät työhyvinvointia”


UniqAirin lukuisilla asiakkailla, kuten DataCenter Finlandilla, on käytössä useita UniqAir PRO -ilmanpuhdistimia. DataCenter Finlandin Espoon ja Savonlinnan toimitiloissa on ilmanpuhdistimia ja lisäksi yrityksen massiivisten, tietoturvallisten, korkeaa teknologiaa edustavien konesalien yhteydessä olevissa tiloissa, kuten lempeästi nimetyssä ”pajassa”, on ilmanpuhdistimia.
DataCenter Finlandin työsuojeluvaltuutettu Heikki Lavanko suhtautuu intohimoisesti teknologiaan. ”UniqAirin ilmanpuhdistimet sisältävät ihmeellistä teknologiaa! Kun ilmanpuhdistimet tulivat meidän officelle, eka fiilikseni oli epäusko. Voiko laite oikeasti vaikuttaa ilman laatuun? Itselläni kun ei ollut mitään sisäilmaoireita. Joillakin työntekijöillämme oli hengitystieoireita, ihon kuivamista ja flunssan kaltaisia oireita. Onneksi ihmiset raportoivat minulle, niin pystyimme korjaamaan heti tilanteen ja hankimme UniqAirin laitteet”, Heikki Lavanko kertoo.

Hyvää ilmaa Lappeenrannasta maailmalle

Koko ajan kasvava kysyntä näkyi jo vuonna 2017, kun UniqAir avasi Lappeenrantaan uudet, kolme kertaa suuremmat tuotantotilat. Uuden kuluttajatuotteen valmistuksen myötä tuotanto kasvaa kohisten. Myös ammattikohderyhmille suunnattuun PRO-tuotesarjaan tuodaan uusia tuotteita lähitulevaisuudessa. ”UniqAirin omasta verkkokaupasta on nyt mahdollista tilata milloin vain. Asiakaspalvelumme on aulis vastaamaan kysymyksiin sisäilmasta. Tietoisuus hengitysilman terveellisyydestä ja puhtaan sisäilman merkityksestä osana kokonaisvaltaista hyvinvointia työssä, koulussa ja kotona kasvattaa huomiotaan kotimaassa ja globaalisti. Olemme tärkeällä alalla ja haluamme tehdä ihmisten elämästä terveempää, ja lisätä kaikkien hyvinvointia”, sanoo Panu Riikonen.

Lue lisää: www.uniqair.fi