Loimaan esikisan kuvia löytyy täältä. Kuvaaja Jaana Lindfors Foto Hellas jaana.lindfors@fotohellas.fi

Suuret kiitokset esikisan talkoolaisille, palkintojen lahjoittajille sekä maanomistajille!

4.9.2018

Esikisan yhteiskilpailun palkintopöytä

on viritetty aiemmista Loimaan SM kisoista tutulle lähiruokateemalle.
Palkintokassien sangat ovat taas tiukalla.
Tavaraa on paljon ja se on painavaa.
Hamppusnacksit, hapankorput ja salaatit ovat ainoa kevyempi osuus.

Tuotepaketit toki kevenevät sijaluvun mukaan. Jos tuntee olonsa heikoksi (kuten Obelix), kannattaa suoritus optimoida hieman voittajaa hitaammaksi

.

Palkintoina jaetaan tällä kertaa seuraava paikallisten tuottajien kattaus:
Kieku, kananmunia
Arctic Milk, leipäjuustoja ja kovia maustettuja juustoja
Riihipuoti, ohrahiutaleita ja luomuhapankorppuja.
Makeidon, erikoismakeisia
Hunajayhtymä, Mieleinen mustikkahunaja
Sini-Pellavan ravintolisä: pellavaöljy (Tämä on varsinainen ”snake-oil”. Sopii myös koirille ja turkki kiiltää…)
Hamppufarmin Hamppusnacks (aivan laillisia)
Myssyfarmin herneitä (tutustukaa myös design-myssyihin)
Ylhäisten kotileipomon Suomen parasta ”Peltopoika” ruisleipää
Oksasen puutarhan jääsalaattia ja tilliä (pakettiautollinen…)
Kapteenin Kastikkeet, Kastikkeet ja marinadit

Pääsarjojen parhaille on lisäbonukseksi varattu joitakin melko asiallisia keittiötarvikkeita. Painavimpia tammisia leikkuulautoja ei kannata varpailleen tipauttaa.

Juniorisarjojen voittajat saavat ruokakassin lisäksi metallisia pulmapelejä. Ratkaisut voivat sopivalla mielikuvituksella loksahtaa kohdalleen, kuten reitinvalinnat.


30.8.2018

Esikisan kilpailukeskus sijaitsee Loimaan Vesikoskella Ahjonkujalla Vanhan Vesikosken koulun lähellä. Kilpailukeskuksen kartta:


24.8.20186.8.2018

Järjestelytoimikunta maastokatsastuksella

Loimijoen rannat ja vanha tehdasmiljöö tuovat haasteita ja upeita elämyksiä Loimaalla pidettävään SM-sprint 2019 esikisaan.


Kisajärjestäjiä vanhan nahkatehtaan patosiltaa tarkastelemassa. Kuva: Kaisa Kuoppala.


6.7.2018

Esikisa Loimaalla 9.9.2018

SM-sprint 2019 esikisa on 9.9.2018 Loimaalla järjestettävä VS ja Hämeen AM-sprintti. Kisa on myös avoin kansallinen sprinttikisa.

Kansallinen kilpailu sisältää aamupäivän ja iltapäivän lähdöt. Aluemestaruudet ratkotaan iltapäivän kilpailussa.

Ratamestarit Eero Jalli, Tero Julkunen ja Aaro Julkunen sommittelevat paikalleen myös esikisan rastit ja sama kartoittaja, Ari Salonen, tekee molempien kisojen kartat. Esikisasta Loimaalta saa siis kaikkiaan hyvän käsityksen, mitä Forssan 2019 SM-kisassa on tulossa.

Harjoituskiellon alue löytyy tästä!

Kilpailukutsu

21.1.2018

Kilpailu- ja harjoittelukielto

Suunnistusharjoittelu alueella kartan kanssa on kiellettyä. Muu liikkuminen kuin kartan kanssa tehtävä suunnistusharjoittelu on sallittua 8.9.2019 asti. Täysi kilpailu- ja harjoittelukielto astuu tuolloin voimaan. Tämän jälkeen kaikki liikkuminen kilpailu- ja harjoittelukieltoalueella on SM-kilpailuihin osallistuvilta suunnistajilta kiellettyä.29.10.2017

SM-sprint 2019 kisaennakot

SM-sprint 2019 tuo osallistujat Forssan punatiiliseen teollisuushistoriaan ja kaupunkia halkovan Loimijoen kauneimpiin rantamaisemiin. Reitit toki kiertelevät laajemminkin kaupungin puistoja ja keskustakortteleita. Kaikkia 2000 juoksijaa kun ei voida koko ajaksi pelkkään perinnemaisemaan ahtaa...

Esikisassa 9.9.2018 Loimaalla liikutaan saman joen rannoilla ja vanhan nahkatehtaan padolla tasapainoillaan hyvinkin samoissa teollisuusteemoissa. Esikisan aamupäivän lähdössä kyllä joutuu (tai pääsee) vähän kapuamaan kallioillekin.


SM-kisan järjestää LHR, Lounais-Hämeen Rasti, apunaan paikalliset naapurit Loimaan Jankko ja Punkalaitumen Kunto. Kilpailuun kartoitetaan Forssan keskustaa sen verran laajalti, että A- ja B-finaalit saadaan omille alueilleen, eikä kohtuuttomia odotuksia lähtökynnyksellä tule kenellekään. B-ratojen ”maasto” tarjoaa kuitenkin aivan täysipainoista sähäkkää sprinttiä sekin.

Laajasta alueesta johtuen koko Forssan keskusta on julistettu harjoittelukieltoon. Torilla saavat toki turistit jäätelöllä käydä, mutta puiston silloilla ei saa juosta. Ei ainakaan tötterö kädessä.

Ratamestarit Eero Jalli, Tero Julkunen ja Aaro Julkunen sommittelevat paikalleen myös esikisan rastit ja sama kartoittaja, Ari Salonen, tekee molempien kisojen kartat. Esikisasta Loimaalta saa siis kaikkiaan hyvän käsityksen, mitä Forssan 2019 SM-kisassa tulossa on.

Loimaalaiselta äijältä Forssan naapurissa kysyttiin, että keksiikö hän yhtään sanaa, mihin ihminen voisi semmoista ähvää tarvita. Pitkän miettimisen jälkeen syttyi lamppu ja syntyi kirkas vastaus: ”pesofati ja kaffeprännäri”. Tällä mielellä jatketaan kisajärjestelyjä rakkaiden naapurien yhteistyönä.

Tervetuloa tekemään parhaat sähäkät sprinttisuoritukset Loimijoen rannoille. Me pyrimme tarjoamaan parhaille suorituksille parhaat puitteet. Laittakaa kalenteriin siis jo nyt: SM-esikisa Loimaalla 9.9.2018 ja SM-sprint Forssassa 22.9.2019.

Yhteystietoja
Kilpailun johtaja: Markus Salo, PunkU, markussalo(at)hotmail.com
Ratamestari: Tero Julkunen, LHR, terojulkunen(at)hotmail.com
Pääsihteeri: Erkki Eskelinen, LHR, erkkiesk(at)gmail.com
Markkinointi: Matti Ylitalo, Jankko, matti.ylitalo(at)invenir.fi
Media: Kaisa Kuoppala, LHR, kaisa.kuoppala(at)gmail.com